9/2/14

Hair, hair ,hair !! Ξηρά και αφυδατωμένα ? Προτάσεις περιποίησης !


Ήθελα εδώ και πολλές μέρες να σας γράψω αυτό το άρθρο !Γιατί τα μαλλιά μας είναι το κύριο στοιχείο που επηρεάζει την εμφάνιση μας .Έχω την εντύπωση πως κάθε γυναίκα και άντρας προσπαθεί να έχει όμορφα και λαμπερά μαλλιά .




Έτσι γιατί και εγώ τα έχω ταλαιπωρήσει πάρα πολύ (ντεκαπάζ) έψαχνα τρόπους και προϊόντα να τα ενυδατώνω και γενικότερα να προσπαθώ να τα επαναφέρω στην υγιή τους κατάσταση !Είναι δύσκολο πιστέψτε με ειδικά αν συνεχίζεις πάλι με βαφές !

Έτσι λοιπόν πριν δημιουργήσω το δικό μου blog  έβλεπα βιντεάκια  διάβαζα άρθρα και δοκίμαζα προϊόντα που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο ακόμη και φυσικές συνταγές που της έφτιαχνα από τα χεράκια μου !

Θα σας προτείνω λοιπόν αρχικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν για τα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά καθώς και μια φυσική συνταγή !

Έχω διαβάσει λοιπόν στο ίντερνετ πως ένα προϊόν που βοηθάει την τρίχα είναι η κερατίνη να σφραγίσει την τρίχα από την ρίζα της και να αιχμαλωτίσει μέσα την απαραίτητη υγρασία !

Έψαξα να βρω σαμπουάν με κερατίνη λοιπόν . Υπάρχουν αρκετά πλέον στο εμπόριο αλλά εγώ κατέληξα στο Schwarzkopf  gliss hair repair with liquid keratin με 3x περισσότερη κερατίνη. Το χρησιμοποιώ περίπου 4-5 μήνες .



Εγώ προσωπικά θέλω να βλέπω να αποτελέσματα ενός προϊόντος  σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δηλαδή δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα από την 1-2 χρήση του !Έτσι αυτό το σαμπουάν είδα ότι βοηθάει τα μαλλιά μου .Στην αρχή στα πρώτα λουσίματα άφηνε μια βελούδινη όψη στην τρίχα αλλά δεν τα ένιωθα  ενυδατωμένα ! Τώρα πια μου τα ενυδατώνει με βοηθάει στο να ισιώνονται πιο εύκολα και γρήγορα και μυρίζει και υπέροχα .Η τιμή του κανονικά είναι στα 4 ευρώ και είναι 400ml  .(Αλλά να ξέρετε πως τα προϊόντα  Schwarzkopf τα βγάζουν συχνά με έκπτωση 30-40 % στα Carrefour αλλά και στο Μασούτη!)

Επίσης μια άλλη άποψη μου είναι πως για να δεις τα αποτελέσματα που περιγράφουν οι συσκευασίες καλό είναι να χρησιμοποιείς και τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας σειράς (conditioner και μάσκα μαλλιών)που περιέχουν τα ίδια συστατικά ! Γιατί όλα είναι θέμα χημείας !

Όπως καταλάβατε λοιπόν χρησιμοποιώ και το conditioner Schwarzkopf  gliss hair repair with liquid keratin. Και την μάσκα της ίδια σειράς !Στοιχίζει περίπου 3 ευρώ και είναι 250 ml
Την μάσκα όταν έχω χρόνο την περνάω στα μαλλιά μου και τα τυλίγω με μια πετσέτα για περίπου 15-20 λεπτά! Μετά είναι ακόμη πιο απαλά ! Η μάσκα στοιχίζει περίπου 5-6 ευρώ και είναι 200 ml .


Επίσης χρησιμοποιώ λαδάκι στα μαλλιά μου αφού βγω από το μπάνιο εγώ σας προτείνω το Schwarzkopf  gliss .Κοστίζει γύρω στα 7-8 ευρώ και είναι 75 ml .


Το περνάω με τα δάκτυλα μου χωρίς να έχω χτενίσει τα μαλλιά μου και τα στεγνώνω με το πιστολάκι και μετά τα χτενίζω !


Μια φυσική συνταγή που σας προτείνω είναι :

Θα χρειαστείτε

  • Αμυγδαλέλαιο
  • Καρυδέλαιο
  • Δαφνέλαιο           
  • Καστορέλαιο


Μπορείτε να τα βρείτε είτε σε φαρμακεία είτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη .



Από όλα τα έλαια πάρτε μια κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε , απλώστε στα μαλλιά πριν το μπάνιο και αφήστε όσο περισσότερο μπορείτε !Για μεγαλύτερα αποτελέσματα βρέξτε μια πετσέτα με χλιαρό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας έτσι .Με την θερμότητα θα εισχωρήσουν ταχύτερα τα έλαια στην τρίχα!




Ελπίζω να σας άρεσαν αυτά που σας πρότεινα περιμένω και δικές σας συμβουλές και προϊόντα που χρησιμοποιείτε .

Όσα προϊόντα σας παρουσίασα είναι αγορασμένα με δικά μου χρήματα και οι απόψεις είναι καθαρά δικές μου.Δεν κάνω διαφήμιση!

                         Φιλιαααααααα




Thanks for reading!!!




3 σχόλια :

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση και πολύ χρήσιμη!Για το δαφνέλαιο ήξερα αλλά για το συνδυασμό τους δεν ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ! Και εγώ αρχικά έβαζα μόνο δαφνέλαιο και μετά έμαθα και για τα υπόλοιπα να τα βάζω μαζί .Δοκίμασε το και θα νιώσεις αμέσως την διαφορά!Θα βλέπεις λιγότερες σπασμένες τρίχες στην βούρτσα!και περιμένω να μου πεις εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  2. Μασκα με αβοκάντο, έλαιο καρύδας και μέλι σε ισα μερη. Η πιο τέλεια μάσκα μαλλιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή